N33 Boxmeer

19 augustus was het weer zover we hadden besloten om weer mee te doen met de Natourvluchten , dit keer was Boxmeer het lossingsstation nadat vorige week door de hitte de vluchten werden afgelast.

Boxmeer ligt op 127 km van ons hok en voor Eskalowinda & Opa was "Witbaard"mee , voor Marco waren "Uiltje" "Nieuwschierige" "Zwartband" en "Mister Macho "mee de duiven zijn ook in deze volgorde ingekorfd .

op zaterdag 20 augustus werd het sein los om 10:30 gegeven met west noordwesten wind een kleine berekening leerde ons dat de duiven rond 12 uur konden arriveren ( dit is ook het tijdstip dat in huize Hoomoedt gegeten word) dus vanaf de keukentafel alles een beetje in de gaten houden , dit had geen effect want de eerste duif was "zwartband" die om 13:00 uur werd geconstateerd , "Uiltje"klokten we om 13:04 en om 13:05 tikte "Mister Macho "de plaat aan , en toen was het wachten op de laatste twee.

"Witbaard"kwam om 13:20 over de streep en "Nieuwschierige"om 10:23.

bij het maken van de uitslag kwamen we dik te kort voor punten en volgende week proberen we het weer op Weert.

de erfkampioenschap is al beslist in het voordeel van Marco .

 

helaas is het er dit seizoen niet van gekomen om wat meer te schrijven op de site , dit komt mede door dat de voorbereidingen niet gingen zoals gepland . eind juli begin augustus de duivinnen gelapt en daar waren we 50% van kwijt , en op dit moment missen we ook al 8 jonge duiven.

van al deze duiven hebben we niets mee gehoord , maar we gaan door.

 

tot de volgende Blog